maanantai 16. syyskuuta 2013

Smetanahanhea


Sorsastuskausi alkoi kuukausi sitten, mutta vasta edellisviikonloppuna J onnistui tiputtamaan yhden linnun.

Mutta siivekäs oli sitten sitäkin komeampi, hanhi nimittäin. Testasin nyt ensi kertaa hanhen valmistusta  smetanasorsan reseptillä. Hyvin toimi, herkkupata oli viedä kielen mennessään :-)

Olen muokannut tämän reseptin Kotilieden smetanasorsareseptistä. Alkuperäisessä reseptissä on mukana myös sieniä, mutta jätin ne pois tällä kertaa.

Smetanahanhea
1 hanhi (tai 3-4 sorsaa) 
4 rkl voita
2 tl suolaa
0,5 tl valkopippuria
4 dl lihalientä
2 1/2 prk smetanaa
2 tl rosmariinia

1. Sulata rasva padassa ja ruskista paloiteltu hanhi joka puolelta. Ripottele linnun pintaan suolaa ja valkopippuria. Lisää lihaliemi ja hauduta hanhi miedolla lämmöllä kannen alla kypsäksi noin 2 tuntia. Tarkkaile ettei hanhi kuivu. Lisää vettä tarvittaessa.

2. Nosta lihat leikkulaudalle ja viipaloi sopiviksi paloiksi.

3. Lisää smetana ja rosmariini lihaliemen joukkoon pataan. Sekoita hanhen palat varovasti smetanaiseen kastikkeeseen. Anna hautua vielä 10-15 minuuttia.



Smetanahanhi täyttää niin lähi- kuin luomuruoankin kriteerit.
Ja maku on suorastaan taivaallinen.



Hanhea à la rouva. Bon appétit!


4 kommenttia:

  1. oih, näyttää todella herkulliselta. Minäkin odottelen sitä ensimmäistä tiputusta, ehkäpä ensi syksynä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanna!
      Minä puolestani kävin kaiholla katselemassa itse tehtyjä makkaroita sinun blogissasi. Taidamme olla melkoisia herkkusuita molemmat :-)

      Poista
  2. Voih, herahti vesi kielelle!Meillä ei ole mies ehtinyt tänä vuonna vielä kertaakaan sorsastamaan mutta heti kun saalista tulee, niin aion kyllä testata tämän repsetin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva juttu, sorsastusonnea siipalle!

      Satu, mukava nähdä sinua täällä taas :-)

      Poista